Theo van der Sluijs

Product Manager / Owner | Agile Coach | Python Developer | Duurzaamheidsadviseur 🌱
Paul Krügerstraat 20 4443 AK Nisse, Zeeland / NL

Profiel samenvatting

Met jarenlange ervaring als programmeur richt ik mij op het verbeteren van software en het begeleiden van wereldwijde IT-teams. Als bruggenbouwer streef ik ernaar bedrijven te transformeren door middel van effectieve IT-oplossingen en samenwerking.

Hobby’s

 • Hiking
 • Indoor roeien
 • Vrijwilliger / Energiecoach

Persoonlijke interesses

 • Domotica / Home Assistant
 • Raspberry pi / Linux / Docker
 • Python-ontwikkeling
 • Open source-bijdragen
 • Hernieuwbare energie en duurzaamheid

Talen

 • Nederlands (C2 - level)
 • Engels (C1 - level)
 • Duits (B1 - level)

Vind mij op

Download CV

Download volledige of 1 pagina versie

Theo van der Sluijs

Product Manager / Owner | Agile Coach | Python Developer | Duurzaamheidsadviseur 🌱
Paul Krügerstraat 20 4443 AK Nisse, Zeeland / NL

Profiel

Met jarenlange ervaring als programmeur heb ik de digitale wereld van binnenuit leren kennen. Als Product Owner / Product & Team Manager ligt mijn focus op het verbeteren van software en het begeleiden van IT-teams over de hele wereld, met speciale nadruk op India. Het is fascinerend hoe technologie ons in staat stelt afstanden te overbruggen en culturele verschillen te omarmen terwijl we samen aan innovatieve oplossingen werken.

Deze reis heeft mij ook naar een andere passie geleid: duurzaamheid in IT en daarbuiten. Een opmerkelijk project is mijn Energy Prices platform, waarbij ik Digital Ocean servers met Debian heb gebruikt, samen met verschillende Docker-containers die Linux-gebaseerde besturingssystemen en Python-omgevingen hosten. Dit API-gebaseerde systeem levert dagelijkse gas- en uurprijzen voor stroom aan ruim 15.000 gebruikers. Ik heb zelf alle instellingen, configuraties en probleemoplossingen uitgevoerd om ervoor te zorgen dat deze systemen optimale prestaties en betrouwbaarheid leveren. Ik geloof er heilig in dat we onze technische expertise kunnen benutten, niet alleen om efficiëntere software en hardware te ontwikkelen, maar ook om bedrijven naar een groenere toekomst te begeleiden. Dit is waar een van mijn passies ligt: het samenvoegen van technologie- en milieu-initiatieven om een positieve impact te maken.

Door mijn ervaringen heb ik geleerd dat succes niet alleen wordt gemeten in regels code of projectdeadlines, maar ook in de positieve veranderingen die we teweegbrengen. Van het optimaliseren van bedrijfs- en teamprocessen tot het verkleinen van de ecologische voetafdruk van een bedrijf: het is een uitdagende maar enorm bevredigende balans.

In mijn hart ben ik een bruggenbouwer – tussen teams en klanten, met hier en daar een stap richting een duurzamere toekomst. Samen kunnen we de kracht van IT benutten om niet alleen onze bedrijven, maar ook onze wereld te transformeren.

Werkervaring

Job

Product Owner

Maxxton, Middelburg, NL / Pune, India Link to jobsite

2023 – Heden

Als Product Owner bij Maxxton leid ik een team van 18 backend- en frontend-ontwikkelaars, designers en QA-professionals in India. Ik bezoek regelmatig India en heb dagelijks contact om een soepele communicatie en efficiënte workflows te garanderen. Ik werk samen met klanten zoals Roompot, Landal en Farmcamps en bied op maat gemaakte oplossingen. Mijn focus ligt op het ontwikkelen van veilige, goed geteste financiële modules die de bedrijfsvoering stroomlijnen en de gebruikerservaring verbeteren.

Vaardigheden: Project Management, Team Leadership, Software Development, Agile Methodologies, Product Owner, DAC7-wetgeving
Job

Eigenaar

Energie Advies Zeeland, Zeeland, NL Link to jobsite

2022 – Heden

Als eigenaar van Energie Advies Zeeland help ik bedrijven hun verduurzamingsdoelstellingen te bereiken. Ik bied op maat gemaakt advies om duurzaamheid te verbeteren en bedrijven naar een hoger duurzaam niveau te tillen. Ik specialiseer mij in het adviseren en ondersteunen bij de ontwikkeling van energiebeheersystemen en het naleven van de energiebesparingsplicht en informatieplicht. Met mijn expertise lever ik praktische en effectieve oplossingen voor een groenere toekomst, zowel binnen als buiten Zeeland.

Vaardigheden: Sustainability, Energy Audits, Smart Metering, Solar Energy, Smart Grid, Renewable Energy
Job

Eigenaar

TS Intermedia, Zeeland, NL Link to jobsite

1996 – Heden

Als eigenaar van TS Intermedia sinds 1996, vervul ik uitgebreide IT- en ontwikkelingservaring in interimrollen op het niveau van Product Owner/Manager, Team/Tech Lead, Manager en CTO. Mijn expertise strekt zich uit over softwareontwikkeling, hardwareconfiguratie en netwerkomgevingen. Ik blink uit in het leiden van grote internationale teams en lever veilige, betrouwbare en efficiënte oplossingen. Ik help bedrijven hun IT-infrastructuur en processen te optimaliseren, waardoor robuste oplossingen en beveiliging in alle aspecten van hun IT-operaties worden gewaarborgd.

Vaardigheden: Business Analysis, Project Management, Project Planning, Product Owner, Team Leadership
Job

Product Owner

PAY., Spijkenisse, NL / Enschede, NL Link to jobsite

2022 – 2023

Bij Pay was ik Product Manager/Product Owner en leidde ik een team van 8 ontwikkelaars. Mijn rol omvatte het creëren van robuuste en veilige betalingsverwerkingssoftware. Met vaardigheden in analytisch denken, bedrijfsanalyse, agile methodologieën en projectplanning zorgde ik ervoor dat onze oplossingen aan hoge normen voldeden. Ik werkte samen met grote banken en organisaties als iDeal, IN3 en ING om betrouwbare en veilige betalingssystemen te leveren.

Vaardigheden: Project Management, Project Planning, Product Owner, Analytical Skills, Business Analysis, Team Leadership, Agile Methodologies
Job

Projectmanager / Operational Lead

XSARUS | Digital Commerce, Middelharnis, NL Link to jobsite

2021 – 2022

Als Project Manager/Operational Lead bij XSARUS leidde ik een team van 8 ontwikkelaars om veilige webshops te bouwen voor grote modemerken als Bomont en Nora. Gespecialiseerd in Magento e-commerce, bevorderde ik samenwerking, innovatie en flexibele methodologieën om robuuste online winkelervaringen te bieden. Ik zorgde ervoor dat projecten voldeden aan deadlines, budgetten en kwaliteitsverwachtingen, terwijl ik duidelijke klantcommunicatie handhaafde.

Vaardigheden: Team Leadership, Project Management, Operations Management, Agile Methodologies, Product Owner
Job

CTO / IT Development Manager

Viterra B.V., Rotterdam, NL / Chennai, India Link to jobsite

2017 – 2021

Bij Viterra/Glencore was ik waarnemend CTO en IT Development Manager, en gaf ik leiding aan 150 ontwikkelaars in India en 50 in Nederland, inclusief Product Owners en testers. Met hulp van Cognizant migreerden we kritieke software van PowerBuilder naar Java/C# en Angular, wat robuuste en efficiënte oplossingen opleverde. Mijn rol omvatte strategische planning, middelen toewijzing en het bevorderen van een cultuur van innovatie en voortdurende verbetering.

Vaardigheden: IT Management, Project Management, Project Planning, IT Operations, Team Leadership, Software Development, Agile Methodologies
Job

CTO / IT Manager / Software Development Manager

e-Health Ventures Group, Roosendaal, NL / Willemstad, Curaçao Link to jobsite

2014 – 2017

Als CTO/IT en Software Development Manager bij eHealth Ventures Group heb ik het bedrijf vooruitgeholpen door de technologische roadmap te definiëren, innovatie te stimuleren en toezicht te houden op softwareontwikkelingsteams in Nederland en Curaçao. Mijn inspanningen hebben gezorgd voor de levering van hoogwaardige e-gezondheidsoplossingen, waardoor consumenten weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Vaardigheden: IT Operations, IT Management, Team Leadership, Project Management, Agile Methodologies, Product Owner
Job

CTO / Head Tech & Development

Bax-Music ♬, Goes, NL Link to jobsite

2011 – 2014

Als CTO bij Bax-Music, een bedrijf dat de grootste Europese eCommerce muziekwinkel wil worden, speelde ik een cruciale rol in de groei. Ons ontwikkelingsteam groeide onder mijn leiding van 3 naar 35 professionals. We migreerden van een monolithisch systeem naar een microservice-gebaseerde omgeving, wat de schaalbaarheid en prestaties verbeterde. Mijn strategische visie en focus op innovatie werden erkend door industriecollega’s zoals Coolblue. Bij Bax-Music benadrukte ik het belang van agile methodologieën, continue verbetering en samenwerking, wat leidde tot significante bijdragen aan ons succes als toonaangevende eCommerce muziekwinkel in Europa.

Vaardigheden: IT Management, Team Leadership, Project Management, Agile Methodologies, Product Owner

Opleiding

Education

Haagse Hogeschool/TH Rijswijk

1996 – 2001

VIA, Vormgeving en Ontwerp van Interactie

Education

MEAO Oude Tonge

1991 – 1996

Informatica & Bedrijfsadministratie

Education

Willem van Oranje

1987 – 1991

MAVO

Technische vaardigheden

 • Debian, Docker, MySQL, Oracle, SQL, PostgreSQL, Lotus Notes Formulas, LotusScript, ABAP-OO, Flex2.0, Product Owner, PDF Form Script, VisualBasic, PHP, ASP Classic, Python, ActionScript, Bash, Raspberry Pi, Home Automation

Professionele interesses en activiteiten

 • Leiden van cross-functionele IT-teams voor wereldwijde softwareprojecten.
 • Agile coaching en teammanagement.
 • Het geven van workshops en trainingen over Agile methodieken.
 • Beheer van de productlevenscyclus van concept tot lancering.
 • Samenwerken met internationale teams om innovatie te stimuleren.
 • Het optimaliseren van softwareontwikkelingsprocessen voor efficiëntie.
 • Implementeren en beheren van cybersecuritymaatregelen in IT-projecten.
 • Het uitvoeren van beveiligingsaudits en risicobeoordelingen voor softwaresystemen.
 • Presenteren op (branche)conferenties over duurzaamheid of tech.

Certificaten

Hobby projecten

hobby projects

SH Python-installatieprogramma building

Het updaten van Python op systemen zoals Raspberry Pi en Ubuntu kan vaak een complexe en problematische taak zijn. Dit proces omvat meestal het navigeren door verschillende afhankelijkheden, het omgaan met mogelijke conflicten en het waarborgen van compatibiliteit met bestaande applicaties. Dit kan bijzonder ontmoedigend zijn voor gebruikers die niet diep vertrouwd zijn met systeembeheer. In het licht van deze uitdaging biedt mijn script een gestroomlijnde oplossing. Met slechts één enkele opdrachtregel kunt u moeiteloos uw Python-versie bijwerken naar elke gewenste release. Dit eenduidige script elimineert de gebruikelijke problemen en complexiteiten die gepaard gaan met Python-updates, waardoor het toegankelijk en probleemloos wordt voor iedereen, ongeacht hun technische expertise.

hobby projects

Energy Pricing Project building

Begin 2021, toen energieprijzen stegen, ontdekte ik met een vriend de voordelen van negatieve stroomprijzen. Dit leidde tot ePrijzen, een platform dat dynamische energieprijzen monitort. Ik schreef een Python-script dat via Telegram waarschuwt bij lage prijzen. Wat begon als een persoonlijk project, groeide uit tot een dienst voor duizenden gebruikers. Met Docker en Digital Ocean zorgde ik voor schaalbaarheid en stabiliteit. Eind 2023 bereikte ePrijzen 13.000 gebruikers.

hobby projects

Home Assistant Configuratie op GitHub building

Deze repository bevat mijn persoonlijke Home Assistant-configuratie, bedoeld om mijn thuisomgeving te verbeteren en te automatiseren. Het biedt een overzicht van YAML-bestanden, scripts en andere noodzakelijke configuraties. Deze setup is specifiek afgestemd op mijn behoeften, maar kan dienen als inspiratie of startpunt voor anderen. Het doel is om inzicht te geven in mijn systeem en anderen te voorzien van ideeën en richtlijnen voor het creëren van hun eigen Home Assistant-omgeving.

Niet-werkgerelateerde rollen

volunteer projects

Werkgroep Duurzaam Nisse - Voorzitter volunteer

2022 – Heden

Als voorzitter van de Werkgroep Duurzaamheid werk ik samen met de schepenen van de gemeente Borsele. Tot onze groep behoren een voormalig CEO van een groot energiebedrijf, een bouwbedrijf en een chemisch wetenschapper. Samen helpen we de inwoners van Nisse bij het creëren van duurzame woonoplossingen.

volunteer projects

Stichting dorpsraad Nisse, Gemeente Borsele - Voorzitter volunteer

2020 – Heden

Als voorzitter van de Dorpsraad werk ik nauw samen met de wethouders van de gemeente Borsele om de leefbaarheid in Nisse te behouden en te verbeteren. Mijn rol omvat strategische planning en betrokkenheid van de gemeenschap om ervoor te zorgen dat onze stad een geweldige en aangename plek blijft om te wonen.

Referenties

"I had a chance to witness Theo’s exceptional leadership skills. His ability to convey complex ideas with concisely and clearly and attention to detail proved to be a valuable asset, also benefiting our work. He not only offered valuable insights but also consistently made time to provide support and advice. "

- Rucha Waikar

"I got to know Theo as a leader with passion and devotion for his job. he is an excellent leader whose leadership style inspires dedicated contributions from those he works with him. A master at creating team morale when the chips are down, pulling together a fine team to continue and strive to do their best for the business. He is able to create a motivating environment that cocoons a team in a blanket of creativity and self governing high productivity. He truly cares about the people he works with as well as the business. He leads by example and is very knowledgeable about the technical as well as the commercial sides of business. He is quite frankly, awesome to work for and with, in any endeavor. A definite plus for any organization."

- Faisal Parwani

"Theo has clearly demonstrated as a member of the IT Management Team that he is a manager who stays well-connected with his people. He always wants to conduct reviews and other meetings himself, which shows good people leadership. His focus on developing his people should also be mentioned. Before my arrival, he led the IT organization for a long time as part of a three-person team, which is impressive given the changes at the time. He is also process-oriented, excelling at finding structure rather than just addressing incidents."

- Pieter Schoehuijs

"I have rarely come across people who are as energized as Theo. Theo was my manager for almost two years during my time at Glencore Agriculture. Having worked across various agile projects in multiple companies, and being an incredible developer Theo's understanding of Agile is beyond many. His ability to find humor in the tensest situations helped bring a sense of calmness everywhere. I am privileged to have worked with Theo."

- Jinto Jose, MBA